Gong Ceremonie 1 augustus 2014Met een ferme slag op de gong opende Irene Hemelaar,
directeur content van de AGP de beurshandel in het gebouw van de Amsterdamse Effectenbeurs op Beursplein 5. 
Dit gebeurde ter gelegenheid van de Amsterdam Gay Pride, die dat jaar voor de negentiende keer werd gehouden.

Deze plechtigheid vond plaats in aanwezigheid van afgevaardigden van stichting Art. 1 die tijdens de botenparade met een eigen Marokkaanse boot meevoeren, organisatoren van het LHBT-joods festival Exodays dat binnen de Gay Pride plaatsvond en ook een kleine afvaardiging van Stichting Transgenders Noord-Holland die zich dit jaar voor het eerst als groep hebben georganiseerd om deel te nemen aan de Pride en de transgenders Adrie van Diemen en Nickie de Boer.

Irene Hemelaar zei trots te zijn dat deze drie groepen dit jaar meedoen aan de Amsterdam Gay Pride: “Het laat zien dat steeds meer groepen vanuit verschillende culturen of gender-identiteit, hun boodschap aan de wereld willen laten horen en daarvoor het platform van de Amsterdam Gay Pride kiezen.”
Het multiculturele en genderdiverse gezelschap onderstreept de groei en ontwikkeling van de AGP, met dit jaar een recordaantal internationale deelnames. Dit jaar is het thema ’Listen’ en focust op mensenrechten in het algemeen en de tolerantie, acceptatie en gelijkheid van de LHBT-gemeenschap (lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders) in het bijzonder.

Voor de officiŽle plechtigheid vertegenwoordigden Vera, Sandra, Jaqueline en Bert Woudstra Stichting Transgenders Noord-Holland

Na afloop ontving Irene uit handen van de directeur van de Amsterdamse Effectenbeurs de herinneringsplaquette en de medaille.
Deze herinneringsplaquette gaf Irene vervolgens door aan Vera van onze stichting.
Gong Ceremonie op Youtube


Als je een aanvulling of opmerking hebt over deze site dan kun je een mailtje sturen naar Transgenderarchief