Transontbijt en kerkdienst 3 augustus 2014

Op 3 augustus 2014 vond in de Keizersgrachtkerk ter afsluiting van de Transpride 2014 een transontbijt plaats. Na afloop was er een kerkdienst. Het thema van de dienst was Listen, aansluitend bij het thema van de Gay Pride.

Namens Stichting Transgenders Noord-Holland waren hierbij aanwezig Vera den Adel en Bert Woudstra.

"Met het ontbijt willen we een activiteit aanbieden die ontspanning biedt en waarin gelovige transgenders en hun vrienden en familie in alle rust van gedachten kunnen wisselen", zegt Per Vermaas die betrokken is bij de organisatie.

Na de Gay Pride Kerkdienst was er gelegenheid voor ontmoeting. Ook vond er de lancering plaats van www.regenbooghulp.nl, een website om ondersteuning te geven bij het uit de kast komen van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders met een christelijke identiteit. Volgens Mariecke van den Berg, stafmedewerker van LCC, een organisatie die zich inzet voor sociale acceptatie van homoseksualiteit in christelijke kringen, is het 'voor gelovige LHBT's belangrijk dat ze terecht kunnen bij een hulpverlener die recht doet aan hun geloofsovertuiging.'


Als je een aanvulling of opmerking hebt over deze site dan kun je een mailtje sturen naar Transgenderarchief