Amsterdam Eerste Transpride (26 juli - 3 augustus 2014)

Tijdens de Amsterdam Gay Pride 2014 organiseerde TransAmsterdam samen met Stichting Trans,man, Trans-United, Stichting Transgenders Noord-Holland in het Manor Hotel in Amsterdam de eerste Trans Pride die negen dagen duurde.

Op deze manier willden de organisatoren transgenders meer zichtbaar maken in de LGBT gemeenschap en de diversiteit van de transgender gemeenschap laten zien.
Een knallende opening van de eerste transpride werd verzorgd door de dumband Happy Hope Drummers. Hiern werd de transvlag gehesen op het balkon van het Manor Hotel.

Het team van TransAmsterdam organiseerde tijdens de TransPride een transgender cafe met verschillende activiteiten, waaronder boekpresentaties (Boi Song of a Wanderer van Annemarie Borsboom en Mijn valse verleden van Alex Bakker), een informatiemarkt, fotoexposities (Prins de Vos en Petra van Velzen), een lezing over het onderzoek Een wereld van verschil door Charles Picavet, een uitleg over genderdiversiteit door Evelien Snel,van de Vereniging Genderdiversitei, een Transpoety-avond waarin gedichten werden voorgedragen, verhalen verteld en liederen gezongen door gasten uit nTrinidad, Marokko, AustraliŽ en IsarŽl, een speeddate, een Transbeautyavond. een Meet and Greet voor Transmannen en een Pubquiz. Verder waren er optredens van o.a. Rickie Edens, Leendert Vooijce en de dames Rosa en Bettina.

In het Noord-Hollands Dagblad van 9 juli 2014 verscheen een groot artikel: Dit voelt toch een beetje als het jaar van de transgender (Merlin Mulder)
In Winq september 2014 verscheen een interview met Ivo Manuel Vas Dias: Waarom is Transpride zo belangrijkInformatiemarktRickie Edens
Petra van Velzen


Prins de VosPubquiz georganiseerd door Bert Woudstra en Yvo Manuel vas DiasOptreden van Rosa (L) en Bettina (R)

Van de Traanspride 2014 is ook een zie fotoboek gemaakt
Als je een aanvulling of opmerking hebt over deze site dan kun je een mailtje sturen naar Transgenderarchief