Amsterdam Tweede Transpride (25 juli - 2 augustus 2015)

De Tweede TransPride werd dat  jaar gehouden van zaterdag 25 juli tot en met zondag 2 augustus het Manor Hotel – Linnaeusstraat 89 Amsterdam

Georganiseerd door TransAmsterdam i.s.m. Stichting Transgenders Noord-Holland

Gastvrouwen: Efa Reinewald en Vera den Adel
Beeld en geluid: Lindsay van Eijndhoven en Jaqueline Fennik
Vrijwilligers waaronder Sandra, Zoë, Vera, Jaqueline en Bert Woudstra van Stichting

Transgenders Noord-Holland en Per Vermaas en Rafaël , Summerville en Jonathan Sleeboom, Efa Reinewald,
Fotograaf: Bert Woudstra, videoregistratie Sandra Beers Samba Band Bumba Amsterdam met twee danseressen zorgde voor een spetterende opening van deze tweede Transpride 2015.

Met het doorknippen van het lint door Alex Bakker (historicus, schrijver en transgenderspecialiast), Yvo Manuel vas Dias, voorzitter TransAmsterdam en Vera Bergkamp (tweede Kamerlid van D66) werd de Transpride geopend.

Yvo Manuel vas Dias, voorzitter van TransAmsterdam, Martin Bos van COC Amsterdam Oost Oost, Redouan Amine van Alle Kleuren Oost, de manager van het Manor Hotel Stephan Siegertz en Vera Bergkamp spraken een openingswoord. De presentatie werd verzorgd door Luna Lunette.

De transguard, bestaande uit zes transmannen droegen hierna de transvlaggen naar binnen.  
Opening van de foto-expositie van TransPride huisfotograaf Bert Woudstra van de vorige Transpride.


Overhandiging van het fotoboek


Edith Merks vertelde over het scholenproject en zong enkele nummers van Diana Ross. Verder waren er optredens van Cindica, Vera, Shakina Koko, Merel Moistra en Sandra Kerstens.


Zondag 26 juli was er een presentatie van het genderproject All the People, een internationaal foto project van fotograaf Bernd Ott en schrijfster Emily Besa. 

Fotograaf Frans M. Eppink vertelde over zijn boek Man-vrouw kortom GENDER

 
's Avonds was er een forumdiscussie Transgenders en Media geleid door Conny Koreman 

Maandag 27 juli was er een boek/Filmpresentatie
Historicus en schrijver Alex Bakker vertelde over de geschiedenis van Transgenders in Nederland aan de hand van een fragment uit de documentaire Andere tijden (2013) met o.a. Aaïcha Bergamin. Ook vertelde hij over zijn transgender Cuba film en zijn reis reis naar Cuba waar hij een ontmoeting had met verschillende transgenders.

 

Dinsdag 28 juli stond in het teken van TransSpirit waarin werd verteld over Transgenders, religie, spiritualiteit en rituelen

Sprekers waren Marjan Geurtsen, Jolande Molenaar, Per Vermaas, Hennie Janssen, Amir, Dinah de Riquet Bons en Yvo Manuel vas Dias

De avond werd afgesloten door Lex van Vorselen met het gezamenlijk zingen van de mantra Om Mani Peme Hum en dansen op muziek

Woensdag 29 juli was er de TransPride Walk. Er werden bloemen uitgedeeld aan het publiek en de transvlaggen werden gedragen door de transguard.
De avond stond in het teken van TransPoetry en TransStory

Share your T-story! Trans & Proud!

Er werden gedichten voorgedragen en verhalen verteld.  Speciale gast die avond was de Zuidafrikaanse transman Jabu Pereiro.


Donderdag 30 juli werden er vier korte films vertoond: Kloten (Lef collectief), Brace van Sophy Holland & Alicya Eyo, een film van Sandra Beers over de onthulling van het grafmonument van Aaïcha Bergamin en de documentaire Trans Anders van regisseur Kim Bakker

Rechts: Still uit de film TransAnders
Vrijdag 31 juli was er een forumdiscussie over het onderwerp transmannelijkheid
Op die avonden waren ook de Transbunnies Lindsay Vera, Sandra, Jaqueline en Zoë aanwezig en werd er gedanst door een buikdanseres.
Zaterdag 1 augustus was er een pubquiz, gepresenteerd door Bert Woudstra en Jaqueline Fennik

Zondag 2 augustus was er 's middags een LifeStyle Game olv Sylvia en Peter Kruissink van De Styling Haven.'s Avonds was er een tropical avond gepresenteerd door Luna Lunette. Het Manor café was omgetoverd in een tropische ambiance met palmbomen, apen en papagaaien omlijst met Caraïbische muziek. De sprekende papegaai was een succesnummer 

Transgenderpionier Jill Pattiradjawane werd in het zonnetje gezet en kreeg een ingelijste foto overhandigd. .

Verder waren er optredens van Klaas ten Holt en Francine Bloem
Van de Traanspride 2015 is ook een zie fotoboek gemaakt van de door bert Woudstra gemaakte foto's


Als je een aanvulling of opmerking hebt over deze site dan kun je een mailtje sturen naar Transgenderarchief