Grachten Parade Amsterdam 5 augustus 2017Op zaterdag 5 augustus voeren Vera, Jaqueline en Bert mee in de Lellebel boot, samen met o.a. Sugi Riharsjah Soerjanto, Tiffany Deelight, Merel Ivens, Mak Rini, Henny Riesenbeck,Suraaya, Dora Royale, Niels on Heels, Rose-Marie Korsakov, Desiree dello Stiletto, Vivonne Lala, Laura van den Berg. Een geweldige ervaring.

Geweldig waren de enthousiaste reacties van het publiek.
De boten voeren dit jaar voor het eerst in tegengestelde richting, nu dus met de klok mee, en de parade startte een uur eerder, om 13.00 uur. De tocht begon in het Oosterdok bij het Scheepvaartmuseum. De route naar het Westerdok voerde via de Nieuwe Herengracht, Amstel en Prinsengracht en er werden 23 bruggen gepasseerd.

Dit jaar waren er 118 aanmeldingen om mee te varen, tachtig zijn er uitgekozen. Op die boten voeren enige duizenden mensen mee.
Opvallende boten dit jaar waren: de boot van Dolly Bellefleur & friends,, een zelfmoordpreventieboot (stichting 113Online), de boot van Scouting Nederland, een Iraanse boot, die aandacht vroeg voor de moeilijke situatie van lhbti's in Iran, maar wegens organisatorische problemen strandde (de kapitein ging er vandoor) en een Marokkaanse boot (Pink Marrakech).
Na afloop werden de deelneemsters en deelnemers keurig afgeleverd bij het startpunt aan de Herengracht waar een geweldig straatfesst gaande was voor de deuren van de Lellebel en The Old Bell.

Als je een aanvulling of opmerking hebt over deze site dan kun je een mailtje sturen naar Transgenderarchief