Opening Zebrapad en Pridewalk Hoorn 14 augustus 2017Voor het Westfries Gasthuis ligt vanaf 14 augustus 2017 een regenboog-zebrapad. In november stelde GroenLinks in een motie voor om in Hoorn zo’n zebrapad aan te leggen, om solidariteit uit te drukken met LHBTI’ers . Negen maanden later, op Roze Maandag, werd  om 17.00 uur het regenboogzebrapad geopend voor het Westfries Gasthuis in Hoorn.
Het zebrapad ligt achter het station, tussen de parkeerplaats en het Westfries Gasthuis. Na de officiŽle opening door wethouder Nel Douw ging een Pridewalk georganiseerd door LHBTI Hoorn en Damespad. de stad in, richting de kermis en de Dubbele Buurt. Tijdens deze wandeling werd door een kleurrijke stoet, veelal gehuld  in roze en regenboogvlaggen een ongeveer 25 m lange en 4 m brede regenboogvlag door vele handen meegedragen onder begeleiding van het tromgeroffel van een Fanfare band.
Bij de opening en d Pridewalk waren aanwezig: Vera, den Adel, Sandra von Warsteiner, Frank van der Waals en Jeroen van den Berg.

Foto’s: Bert WoudstraIn de Dubbele Buurt waren verschillende optredens  w.o. Merel Moistra, Corrie Camping en Paula Pompedorre. Het werd er reuzengezellig.


Als je een aanvulling of opmerking hebt over deze site dan kun je een mailtje sturen naar Transgenderarchief